Bouwgids

nuttige info en gerelateerde links over bouwen & verbouwen

Plat dak zelfbouw

Bouwen is duur, dat wist je al. Maar wist je ook dat je door het zelf plaatsen meer dan 50% kan besparen op de kostprijs van je platte dak? Leveranciers zoals Zelfbouwdak leveren een kant-en-klaar zelfbouwpakket met handleiding en assistentie.
lees meer

Premies voor de bouw

Op gemeentelijk, provinciaal en gewestelijk niveau bestaan er verschillende premies voor het bouwen of verbouwen van je woning. Goed informeren is de boodschap, belangrijk is het het tijdstip van aanvraag. lees meer

Premies en subsidies voor de bouw

Op gemeentelijk, provinciaal en gewestelijk niveau bestaan er verschillende premies voor het bouwen of verbouwen van je woning. Goed informeren is de boodschap, belangrijk is het het tijdstip van aanvraag. Bij de ene premie dient de aanvraag voor de werkzaamheden te gebeuren, bij de andere kan het achteraf, mits voorlegging van de nodige documenten.

Actueel staat de btw-verlaging voor nieuwbouw van 21% naar 6% in de kijker, waardoor je op maximaal 50.000 euro een korting van 15% oftwel 7.500 euro kan verdienen.

Een andere balangrijke subsidiemaatregel is de Vlaamse renovatiepremie. Het toegekende bedrag bedraagt maximum 30% van de totale kostprijs, met een plafond van 10.000 euro. Dit is dus zeker en vast de moeite.

Ga zeker ook eens langs in je gemeentehuis, bij de dienst openbare werken. Daar kunnen ze je op de hoogte brengen van de gemeentelijke en provinciale premies. Deze informatie vind je ook op de website premiezoeker.be

Ook de netwerkbeheerder kan premies uitreiken voor duurzaam bouwen en verbouwen. Folders hiervoor kan je rechtstreeks bij hen aanvragen, of meestal wel terugvinden op het gemeentehuis.

Premie of niet, bouwen of verbouwen blijft een dure aangelegenheid, maar extra financiƫle steun wordt het toch wat gemakkelijker. Dank u wel, Vadertje Staat!


 

different paths

college campus lawn

wires in front of sky

aerial perspective

clouds

clouds over the highway

The Poultney Inn

apartment for rent

/*=== Code Google Analytics ===*/